Het initiatief voor het organiseren van poppen en berenbeurzen ontstond in 1976 bij Uitgeverij Niesje Wolters van Bemmel voor de promotie van poppen en beren cursusboeken met slechts een handvol auteurs. Niesje Wolters van Bemmel en Max Wolters hebben samen een prachtig bedrijf opgebouwd  dat inmiddels is uitgegroeid tot wereldwijd marktleider.
Ettelijke bezoekers aan onze poppen en berenbeurzen hebben de afgelopen 35 jaar Max Wolters om een taxatie gevraagd betreffende een dierbare antieke pop of oude teddybeer, velen van u hebben jarenlang genoten van zijn verhalen in 'Max Antiek Journaal' over oude en antieke poppen die gepubliceerd werden in zijn tijdschriften, maar bovenal was Max Wolters een begenadigd uitgever en verantwoordelijk voor vele honderden boeken in diverse talen met name over het zelf maken van poppen en teddyberen ook heeft hij daarnaast nog vele andere titels uitgegeven. Max Wolters heeft daarmee het poppen en beren maken in Nederland een ongekende impuls gegeven waar talrijke professionele poppen en berenmaaksters uit zijn voortgekomen en hobbyisten nog iedere dag plezier aan beleven.
     2 december 1929   Max H. Wolters  4 september 2012
                                     Je bent niet meer daar waar je was, maar overal waar wij zijn.

1931
1942
2011
Beste poppen en berenliefhebbers,
Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk danken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van Max H.Wolters De vele vaak zeer persoonlijke uitingen van betrokkenheid hebben ons diep geroerd en getroost. Het heeft ons daarbij enorm gesteund te merken wat een bijzonder persoon Max, niet alleen voor ons, maar ook voor vele is geweest.
Niesje Wolters van Bemmel
Suzan Dorresteijn-Wolters en  Paul Dorresteijn
Danny Wolters
Diana Wolters en Jaap van Steinfoorn
Max Lukas Wolters en Margreet Kranenborg-Wolters
en kleinkinderen