Brabanthallen 's-Hertogenbosch
De meest gastvrije en flexibele eventlocatie van Nederland
Eén van Nederlands grootste evenementenlocaties, met ruim 55.000 vierkante meter vloeroppervlakte, én gelegen in hartje Brabant is Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Daarbij is de ligging van de stad 's-Hertogenbosch ook een groot voordeel: met diverse snelwegen, het openbaar vervoer op loopafstand en verschillende hotels in de gezellige binnenstad is het dé ideale evenementenlocatie.
Adres: Brabanthallen Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch Nederland

THE BIG EVENT wordt in 2024 één maal per jaar georganiseerd en is
's werelds grootste evenement op het gebied van poppen, teddyberen, poppenhuizen en miniaturen. De Brabanthallen in
’s-Hertogenbosch Nederland opent op zaterdag 14 september 2024 haar deuren voor de 34e editie van 'THE BIG EVENT': Een prachtige presentatie van antieke en oude poppen, handgemaakte poppen en teddyberen, fabrieksmatige poppen, BJD / Blythe / Smartdolls and friends + aanverwante producten, poppenhuizen en miniaturen en een apart segment met een exclusief Reborn babypoppen en aanverwante producten.


Deze gespecialiseerde verzamel en hobbybeurs trekt al 33 jaar duizenden bezoekers van heinde en ver. Poppen, poppenhuizen en teddyberen zijn tijdloos en vandaag de dag populairder dan ooit.

Teddyberen een uitzonderlijke kunstvorm!
De Teddybeer, onze intiemste vriend. Dat een Teddybeer jong en oud soms troost kan bieden, weten we allemaal. Maar je kunt ook zelf beren leren maken. Tijdens deze beurs ziet u de teddybeer tot leven komen, internationaal bekende teddyberenkunstenaars laten hun werk zien veelal naar eigen ontwerp. Teddyberen maken is de laatste jaren tot een kunst verheven. De handgemaakte beer krijgt net dat extraatje wat bij de fabrieksbeer ontbreekt. Voor de berenmaaksters zijn er honderden soorten mohair waar men rustig een keuze uit kan maken na een deskundig advies.

Blythe, BJD, Smart, Pullip, Fashiondoll etc.
Het segment met deze artistieke, grappige en kunstig gemaakte 'custommade'poppen zijn waanzinnig populir dit segment groeit en groeit

Deelnemers komen vanuit de hele wereld met hun poppen, beren en poppenhuisminiaturen. o.a. uit Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Australië, Spanje, Oostenrijk, Engeland, Estland etc. etc.  de beurs is de grootste in de wereld en dat maakt het evenement enorm populair.

Reborn Baby's
Momenteel zijn de babypoppen een ware rage, het is onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn, de keuze is groot,  dat wordt een gezellige samenkomst voor Rebornpoppen verzamelaars.

Daarnaast is er genoeg ruimte voor nostalgie!

Antiek! Opvallend is de prachtige collectie die antiekspecialisten u gaan presenteren, veel deelnemers uit diverse landen in Europa met bijzondere en zeldzame poppen en accessoires, je kan wel zeggen een beurs in een beurs!  Tijdens dit buitengewoon boeiende evenement maak je kennis met poppen- en berenkunst uit lang vervlogen tijden. Antieke porseleinen poppen van beroemde Franse ontwerpers als Jumeau, Bru en Francois Gaultier en Duitse zoals Simon & Halbig, Armand Marseille of bijvoorbeeld Kämmer & Reinhardt zijn niet ongewoon op deze beurs. 

Openingstijden en entreeprijzen:
Zaterdag 14 september 2024 van 10.00 tot 17.00 uur.

Kaartverkoop: E-TICKETS OF CONTANT AAN DE KASSA
De kassa's in de Brabanthallen zijn vanaf 10.00 uur open daar kan u contant een entreekaartje kopen. De reguliere entreeprijs is € 10,- voor volwassenen 65+ € 8,- en € 8,00 voor nieuwsbriefabonnees bij inlevering van uw kortingsbon (of laten zien op uw mobiel). Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Online tickets koopt u HIER

ADRES EN PARKEREN Komt u met de auto Navigatie/GPS:
Brabanthallen Diezekade 2, 5222 AK ’s-Hertogenbosch Nederland
Parkeren op het parkeerterrein van de Brabanthallen is tegen betaling de kosten € 12,- voor een dagkaart. Parkeerticket-automaten staan in de hoofdentree.

GELD PINNEN OP DE BEURS Bij sommige standhouders kan je pinnen, wij weten niet hoeveel van de (paar honderd deelemers) voorbereid zijn met een pinmogelijkheid.
Een
Tikkie is een optie, lees daar hieronder alles over. De dichtsbijzijnde pinautomaat staat bij het station Den Bosch. De Brabanthallen heeft zelf dus GEEN pinautomaat.
OPLOSSINGEN:
Standhouders kunnen zelf voor een paar tientjes een pinmogelijkheid aanschaffen bij bijvoorbeeld: SumUp een betaalbare en eenvoudige betaalunit zonder contractkosten.
Wat is een Tikkie?
Tikkie is een gratis app waarmee gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. Via de app maakt die persoon een betaalverzoek, ook wel een Tikkie genoemd, voor het juiste bedrag. Dit verzoek wordt vervolgens via WhatsApp of sms verstuurd naar de mensen die nog moeten betalen. Vooral jongeren zeggen na het afrekenen vaak tegen elkaar: 'Ik stuur je een Tikkie'. In andere woorden: 'Ik stuur je een betaalverzoek'.
De mensen die moeten betalen hebben de app zelf niet nodig. Zij tikken op de link en betalen met iDEAL via hun eigen bank. Tikkie is verbonden met het rekeningnummer van degene die het betaalverzoek verstuurt. Zo wordt geld gemakkelijk en snel overgemaakt, de ontvanger kan direct zien dat het geldbedrag op de rekenig staat bijgeschreven.

Er is een beperkt aantal  invalidenparkeerplaatsen voor de entreehal. De Brabanthallen heeft geen rolstoelen ter plekke te huur of beschikbaar.

PERS: Voor meer informatie, persfoto's, interviews, lezersaanbiedingen, acties, prijsvragen etc. kunt u contact opnemen met Suzan Wolters of Paul
telefoonnr. 0031 (0) 6 300 99 458   e-mail: info@niesjewolters.nl    


 
 
Je hond meenemen naar een druk evenement, hoe fijn is dat voor je viervoeter?
Te vaak hebben we als baasje een leuke dag, maar is het voor de hond minder leuk dan wij beseffen. Een evenement barst van de geluiden, geuren, en mensen met aai- en grijpgrage handen, voor een hond kan een evenement een regelrechte hel zijn, veel honden vertonen stress of zelfs uitputtingsverschijnselen. Wij als organisatie én hondenliefhebbers adviseren: Laat je hond gewoon lekker thuis en doe 'm dit niet aan. 
Hierbij een link naar een parkeerterrein voor campers, ca. 15 minuten rijden vanaf de Brabanthallen      https://www.dierenbos.nl/kamperen
Adres voor navigatie:
Coppensdijk 20 in Vinkel